Coronaviruset känner inga gränser - det bör vi inte heller göra.

03.04.2020 kl. 10:16
Riksdagsledamöterna Eva Biaudet (SFP) och Johan Kvarnström (SDP) har undertecknat ett upprop för europeisk solidaritet i dessa svåra tider.

Uppropet är undertecknat av 42 nationella beslutsfattare från 25 europeiska länder. I uppropet konstaterar beslutsfattarna att världen aldrig varit så väl rustad för en global pandemi som just nu med tanke på alla starka internationella nätverk och institutioner så som Världshälsoorganisationen (WHO).
 
-Det är slagordet ”tillsammans” som kommer vara det som avgör hur väl vi klarar av denna kris. Tillsammans skall vi förhindra spridning av viruset, genom att ta ansvar för varandra och genom att skydda de svagaste bland oss​. Tillsammans kan vi också övervinna de ekonomiska utmaningar som denna kris ställer, anser riksdagsledamot Kvarnström.
 
I den gemensamma överenskomna texten konstateras också att en åtgärd varit att stänga gränser inom Europa. Det minskar möjliga kontaktpunkter i epidemins förtecken. Men undertecknarna konstaterar också att det skulle vara ett misstag att tro att nationalstaterna ensamma kan klara de globala utmaningarna.
 
- För att besegra viruset och dess svåra konsekvenser både socialt och ekonomiskt, måste vi akta oss att stirra oss blinda endast på det som sker på hemmaplan. Vi behöver arbeta tillsammans såsom Nordbor, Europeer och världsmedborgare. Varje människa är lika värdefull, säger riksdagsledamot Biaudet.
 
Läs uppropet i sin helhet här:
http://insieme-together.eu/

Eva Biaudet

Gruppanföranden

Finlands säkerhets- och försvarspolitik

16.06.2009 kl. 10:35

Responsdebatt om budgetramarna 2010-2013

Som en följd av den ekonomiska krisen har hittills omkring 3 miljarder euro anvisats för stimulansåtgärder i vårt land – detta motsvarar omkring 1,5 % av BNP – en stor andel också med EU-mått mätt. Alla åtgärder som vidtas måste ha som målsättning att återställa tillväxten och balansen i vår ekonomi, motverka arbetslöshet och trygga vår betalningsförmåga – speciellt på lång sikt.
03.06.2009 kl. 13:35

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00

Statsrådets redogörelse om EU-politiken

26.05.2009 kl. 10:35

Remissdebatt om statsrådets EU-redogörelse

Av statsrådets redogörelse över EU-politiken framgår regeringens vision om hur EU ska se ut, fungera och utvecklas till år 2020. Svenska riksdagsgruppen framhåller vikten av att alla skall kunna känna sig representerade i Bryssel och delaktiga i den politik som förs i EU.
16.04.2009 kl. 17:00

Responsdebatt om första tilläggsbudgeten

Trots att vi skött vår egen ekonomiska politik bra de senaste åren och kunnat både förbättra välfärden och korta av på vår statsskuld är vi mitt i den ekonomiska kris som startade i höstas på fastighetsmarknaden i USA och snabbt spred sig. Alla undersökningar pekar på att vi får lov att räkna med kärva år. Hur kärva de blir vet vi väl med säkerhet först efteråt. Nu måste vi hålla hjulen i rullning, stimulera sysselsättningen och upprätthålla tryggheten och basservicen för alla. Samtidigt måste vi ta sikte på en framtid där sysselsättningsgraden är hög, eftersom det utgör grunden för en hållbar välfärd.
18.03.2009 kl. 16:00