Wallin erbjuder regeringen lösningar

20.09.2016 kl. 09:25
Regeringens sysselsättningspaket uppvisar visserligen ljusglimtar, men lever inte på långt när upp till de förväntningar som regeringen själv skapade för det.

– Det är tydligt att paketet inte är uppgjort med den ambitionsnivå som krävs för att ge landet ett lyft. Regeringen har till exempel valt att ignorera sitt eget löfte om 110 000 nya jobb och en sysselsättningsgrad på 72 procent under valperioden, säger Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Stefan Wallin.

Tidigare under hösten presenterade Svenska riksdagsgruppen en egen åtgärdslista för att förbättra sysselsättningsläget. Enligt Wallin står listan till regeringens förfogande, ifall det uppstår en vilja att höja ambitionsnivån i arbetet med att sysselsätta arbetslösa.

– Vi avstår från alla anspråk på åtgärdernas upphov eftersom det är bråttom att få folk i arbete nu. För att ytterligare ge regeringen hjälp på traven kommer vi snart att föreslå en familjepolitisk helhetsreform för att höja sysselsättningsgraden för kvinnor – även den ställer vi fritt till regeringens förfogande, säger Wallin, som håller riksdagsgruppens gruppanförande i remissdebatten om regeringens budgetförslag senare i dag.

Riksdagsgruppens tio åtgärdspunkter för att förbättra sysselsättningsläget:
http://www.sfp.fi/sv/content/news/tio-punkter-f%C3%B6r-att-f%C3%B6rb%C3%A4ttra-syssels%C3%A4ttningen

Stefan Wallin

Gruppanföranden

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00

Statsrådets redogörelse om EU-politiken

26.05.2009 kl. 10:35

Remissdebatt om statsrådets EU-redogörelse

Av statsrådets redogörelse över EU-politiken framgår regeringens vision om hur EU ska se ut, fungera och utvecklas till år 2020. Svenska riksdagsgruppen framhåller vikten av att alla skall kunna känna sig representerade i Bryssel och delaktiga i den politik som förs i EU.
16.04.2009 kl. 17:00

Responsdebatt om första tilläggsbudgeten

Trots att vi skött vår egen ekonomiska politik bra de senaste åren och kunnat både förbättra välfärden och korta av på vår statsskuld är vi mitt i den ekonomiska kris som startade i höstas på fastighetsmarknaden i USA och snabbt spred sig. Alla undersökningar pekar på att vi får lov att räkna med kärva år. Hur kärva de blir vet vi väl med säkerhet först efteråt. Nu måste vi hålla hjulen i rullning, stimulera sysselsättningen och upprätthålla tryggheten och basservicen för alla. Samtidigt måste vi ta sikte på en framtid där sysselsättningsgraden är hög, eftersom det utgör grunden för en hållbar välfärd.
18.03.2009 kl. 16:00

Interpellation om regeringens ställningstagande till högre pensionsålder

Vi har upplevt dramatiska veckor i politiken, något som har sin naturliga bakgrund i det som har hänt i världsekonomin men som också har med vårt lands åldersstruktur och arbetsmarknad att göra. Med stor tillfredsställelse kan vi notera att förståelsen för regeringens framförda förslag till åtgärder börjar vinna allt större understöd.
11.03.2009 kl. 16:30

Remissdebatt om tilläggsbudgetförslaget

Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider.
Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider.
12.02.2009 kl. 15:00

Remissdebatt om tilläggsbudgetförslaget

Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider. Läget är detsamma i alla länder, den globala ekonomin visar sig nu från sin sämsta sida. I alla länder brottas man även med stimulanspaket för att stimulera åtminstone den egna ekonomin och konsumtionen för att, som president Obama sagt, krisen inte skall bli en katastrof. Också vårt stimulanspaket behövs – det ger oss en god chans att klara läget. Regeringen har reagerat snabbt, men måste ännu ha beredskap till snabba åtgärder under hela 2009. Vi måste hålla jämna steg med övriga världen.
12.02.2009 kl. 17:40