Aktuellt

Det goda livet finns i den trygga vardagen

Riksdagen har tagit paus från lagstiftningsarbetet. De sista omröstningarna om tilläggsbudgeten gick av stapeln i tisdags. För mig blir det den första längre ledigheten på fyra år. Som minister har man i princip rätt till 30 dagars semester, men i praktiken har det varit omöjligt att hålla en så lång ledighet under min tid som justitieminister.
Anna-Maja Henriksson
05.07.2015 kl. 09:08

Skyddsjakt behövs – inte bara i teorin

Svenska riksdagsgruppen efterlyser åtgärder mot skarven
Henriksson, Nylander, Nylund, Wallin
30.06.2015 kl. 09:04

När tänker regeringen ändra moderskapslagen?

Ledamot Eva Baudet lämnade in skriftligt spörsmål
Eva Biaudet
30.06.2015 kl. 09:01

Sista rycket innan sommaruppehållet

Två plenum återstår innan riksdagen tar sommaruppehåll i mitten av nästa vecka. Det är alltså sista rycket som gäller för att vi ska bli färdiga med allt som finns på bordet. Under veckan hade vi dessutom både regeringens meddelande om onödig byråkrati samt riksdagens frågetimme.
Mats Löfström
29.06.2015 kl. 09:10

Spörsmål om svensk rehabilitering

Svenska riksdagsgruppen har lämnat in ett skriftligt spörsmål med krav på att arbetsrehabiliteringen i Härmä i Österbotten bör tryggas. Verksamheten i Härmä hotas av regeringen Sipiläs planer på att slopa den så kallade AURA-rehabiliteringen.
Svenska riksdagsgruppen
29.06.2015 kl. 09:06

Flyktingar, normtalko och hotad rehabilitering

Flyktingkrisen på Medelhavet, Greklandskrisen, normtalko, medborgarinitiativet om jourförordningen som hotar leda till stängning av förlossningssjukhus med färre än 1000 födslar har varit centrala teman i riksdagen den här veckan. En fråga som också nu oroar Svenska riksdagsgruppen mycket är den framtida arbetslivsrehabiliteringen som regeringen kraftigt tänker skära ner.
Anna-Maja Henriksson
28.06.2015 kl. 09:21

Tusen födslar ingen vettig gräns

Nylander och Henriksson i debatten om BB-förordningen
Henriksson, Nylander
26.06.2015 kl. 09:26

Gruppanföranden

Statsrådets redogörelse om Finlands deltagande i Natos snabbinsatsstyrkor

Att skicka ut män och kvinnor till en svår krissituation kan vara ett svårt beslut. Eftersom Finland hör till världseliten på fredsbevarande operationer skulle det vara synnerligen svårt för oss att dra oss från ansvaret att bidra till att upprätthålla den internationella freden och säkerheten. Det är i grunden det som ett kommande engagemang i Natos snabbinsatsstyrkor, NRF, skulle innebära; ett fortsatt finländskt engagemang för den internationella freden och säkerheten.
11.03.2008 kl. 15:15