Aktuellt

Wallin: Inga heliga kor i regeringens ramria

Nästa vecka ska regeringen slå fast valperiodens budgetramar. Enligt Svenska folkpartiets ordförande, försvarsminister Stefan Wallin blir de budgetbeslut som fattas avgörande för regeringens möjligheter att uppnå sina målsättningar om en minskad skuldsättningsgrad i slutet av valperioden.
SFP
13.03.2012 kl. 17:30

Svar på skriftligt spörsmål om social- och hälsovården

Riksdagsledamot Christina Gestrin (sfp) har fått svar på sitt skriftliga spörsmål om rätten att använda svenska inom social- och hälsovården.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
07.03.2012 kl. 13:51

Minister Henriksson: Snabblånen behöver begränsningar

- Lagstiftningen kring snabblånen bör skärpas ytterligare. Vi har en arbetsgrupp vid Justitieministeriet som just nu överväger om det är motiverat att begränsa snabblånen genom förbud eller om det är mer ändamålsenligt att ingripa i tillgängligheten via andra typer av begränsningar. Arbetsgruppen, som tillsattes i december, ska vara klar med sitt arbete denna månad, konstaterar justitieminister, sfp:s viceordförande Anna-Maja Henriksson.
SFP
06.03.2012 kl. 15:15

Mikaela Nylander: Timfördelningen bör ännu ses över

Det förslag till timfördelning som överräcktes åt undervisningsminister Gustafsson på fredagen kan inte godkännas som sådant, anser riksdagsledamot Mikaela Nylander, medlem i riksdagens kulturutskott.
SFP
26.02.2012 kl. 08:44

Krisberedskap

De senaste veckorna har jag haft minutprogram. I alla fall varje måndag till torsdag, då Försvarshögskolans landsomfattande försvarskurs fyllt mina dagar. Det har varit en intressant och intensiv tid. Under kursens gång har vi fått ta del av högklassiga föreläsningar och besökt både företag, ministerier och andra inrättningar. Resultatet är en komprimerad men ändå överskådlig blick av hur Finlands krisberedskap är uppbyggd.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
18.02.2012 kl. 11:26

Blomqvist: Bönderna med i röjningsarbetet efter stormar!

Stormarna som drog in över vårt land efter julen 2011 visade hur sårbart vårt eldistributionsnät är. I januari öppnade Arbets- och näringsministeriet en kanal på sin webbplats där de ber medborgarna komma med idéer om hur eldistributionen kunde förbättras. Med anledning av de nu pågående diskussionerna, föreslår riksdagsledamot och NSP:s ordförande, Thomas Blomqvist (sfp), att det igen kunde bli aktuellt att involvera bönderna i röjningsarbetet som ofta behövs för att få slut på strömavbrotten efter stormar.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
17.02.2012 kl. 13:58

Blomqvist: Goda nyheter för Dragsvik!

Riksdagsledamot Thomas Blomqvist (sfp) är mycket nöjd över beskedet att Nylands Brigad får stanna i Dragsvik.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
08.02.2012 kl. 12:37

Gruppanföranden

Finlands säkerhets- och försvarspolitik

16.06.2009 kl. 10:35

Responsdebatt om budgetramarna 2010-2013

Som en följd av den ekonomiska krisen har hittills omkring 3 miljarder euro anvisats för stimulansåtgärder i vårt land – detta motsvarar omkring 1,5 % av BNP – en stor andel också med EU-mått mätt. Alla åtgärder som vidtas måste ha som målsättning att återställa tillväxten och balansen i vår ekonomi, motverka arbetslöshet och trygga vår betalningsförmåga – speciellt på lång sikt.
03.06.2009 kl. 13:35

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00

Statsrådets redogörelse om EU-politiken

26.05.2009 kl. 10:35

Remissdebatt om statsrådets EU-redogörelse

Av statsrådets redogörelse över EU-politiken framgår regeringens vision om hur EU ska se ut, fungera och utvecklas till år 2020. Svenska riksdagsgruppen framhåller vikten av att alla skall kunna känna sig representerade i Bryssel och delaktiga i den politik som förs i EU.
16.04.2009 kl. 17:00

Responsdebatt om första tilläggsbudgeten

Trots att vi skött vår egen ekonomiska politik bra de senaste åren och kunnat både förbättra välfärden och korta av på vår statsskuld är vi mitt i den ekonomiska kris som startade i höstas på fastighetsmarknaden i USA och snabbt spred sig. Alla undersökningar pekar på att vi får lov att räkna med kärva år. Hur kärva de blir vet vi väl med säkerhet först efteråt. Nu måste vi hålla hjulen i rullning, stimulera sysselsättningen och upprätthålla tryggheten och basservicen för alla. Samtidigt måste vi ta sikte på en framtid där sysselsättningsgraden är hög, eftersom det utgör grunden för en hållbar välfärd.
18.03.2009 kl. 16:00