Lehdistötiedotteet

Kohtuutonta kieltää vanhempia tapaamasta vastasyntyneitä lapsiaan

Koronakriisi vaikuttaa koko yhteiskuntaan, ja jopa vakavat toimenpiteet voivat olla tarpeen, mutta toimenpiteiden on oltava suhteessa hyötyihin. Tämä pätee myös rajoituksiin, jotka yliopistosairaalat ovat asettaneet synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuteen synnytyssairaaloissa.Lue lisää »
Sandra Bergqvist
eilen klo 15:50

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: Pneumokokkirokotus tulisi tarjota kaikille yli 65-vuotiaille

”Suomessa rokotusohjelmaa olisi syytä laajentaa yli 65-vuotiaiden pneumokokkirokotuksella”, sanoo kirjallisen kysymyksen aiheesta jättänyt kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (r). Vaikka uuteen koronavirukseen (COVID-19) ei ole vielä rokotetta, on erittäin tärkeää ehkäistä muita sairaalahoitoa vaativia sairauksia.Lue lisää »
Veronica Rehn-Kivi
eilen klo 15:48

Yritykset kärsivät THL:n tulkinnanvaraisista testausohjeistuksista

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz kehottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) selkeyttämään ohjeistustaan koskien koronavirustestausta. Tällä hetkellä ohjeistusta tulkitaan eri tavoin eri yksityisten terveysyhtiöiden paikallisissa yksiköissä.Lue lisää »
Anders Adlercreutz
eilen klo 15:44

Hallitus kantaa vastuuta Suomesta

Hallitus on tänään päättänyt julkisen talouden suunnitelman kehyksistä sekä korona-pandemiaan keskittyvästä toisesta lisätalousarviosta.Lue lisää »
Thomas Blomqvist ja Anna-Maja Henriksson
08.04.2020 klo 16:21

Tulevaisuusselvitykset antavat toivoa

Tulevaisuusvaliokunta käynnistää kolme koronapandemiaan liittyvää selvityshanketta.Lue lisää »
Joakim Strand
08.04.2020 klo 11:11

Tärkeä päätös kotimaiselle ruoantuotannolle

Hallitus on tehnyt tärkeän päätöksen kotimaisen huoltovarmuuden, kotimaisen ruoantuotannon ja viljelijöiden toimintamahdollisuuksien kannalta. Päätös sisältää luettelon aloista ja tehtävistä, joissa on välttämätöntä saada ulkomaista työvoimaa koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista huolimatta.Lue lisää »
Thomas Blomqvist
08.04.2020 klo 09:04

Pohjoismaista yhteistyötä myös Covid-19-kriisin aikana

Hallitus päätti tänään jatkaa tilapäistä rajavalvontaa Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä sekä liikenteen rajoittamista. Jatkossa sallitaan edelleen välttämätön pendelöinti ja kaikki Suomeen saapuvien on noudatettava Suomen terveysviranomaisten ohjeistuksia. Lue lisää »
Thomas Blomqvist
07.04.2020 klo 16:09

Poistakaa tulorajat, jotka estävät opiskelijoiden työnteon terveydenhuollossa ja maataloudessa

Yhteiskunnan ollessa poikkeustilassa moni ala tarvitsee työntekijöitä ja auttavia käsiä.Lue lisää »
Anderds Adlercreutz
05.04.2020 klo 13:48

Tärkeitä toimenpiteitä konkurssien ehkäisemiseksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tänään esittämiin toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on helpottaa sekä yksityishenkilöiden että yritysten taloudellista tilannetta.  Lue lisää »
Anders Adlecreutz
03.04.2020 klo 19:45

Koronavirus ei tunne rajoja – eikä meidänkään pitäisi

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ja Johan Kvarnström (SDP) ovat allekirjoittaneet vetoomuksen eurooppalaisen solidaarisuuden puolesta näinä vaikeina aikoina. Lue lisää »
Eva Biaudet
03.04.2020 klo 10:15