Meillä kaikilla on vastuu siitä, miten kohtelemme toisiamme

29.06.2024 klo 20:18
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Helsinki Prideen tasa-arvon puolesta. Tämän vuoden teemana on rauha ja toivo, joka on kaikkien oikeus.

– On äärimmäisen tärkeää, että voimme kaikki tuntea toivoa tulevaisuudesta. Pitää voida uskoa siihen, että tilanne voi parantua, ja meidän on jatkettava työtä sen eteen, mihin uskomme. Meidän on osoitettava tukeamme niille, jotka elävät kriisimaissa. Helsinki Priden valitsema teema on nyt entistä tärkeämpi, Bergqvist sanoo.


Vaikka Pride-viikon teema vaihtelee vuosittain, pääviesti on edelleen sama: kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita sukupuoli-identiteetistä ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

– On kaikkien velvollisuus puolustaa vähemmistöjä ja tehdä maailmasta hieman parempi paikka kuin mitä se eilen oli. Meillä päättäjillä on entistä suurempi vastuu yhteiskuntakehityksestä viestinämme kautta, Bergqvist sanoo.

Liikunta- urheilu- ja nuorisoministerinä Bergqvist haluaa myös edistää nuorten ja urheilijoiden yhdenvertaisuutta. 

– Yhteiskunnassamme löytyy vielä vanhoja rakenteita ja ajattelutapoja. Koulun, harrastusten ja urheilun tulee olla turvallisia paikkoja kaikille. Luokkatovereiden, joukkuetovereiden, opettajien, valmentajien ja vanhempien täytyy huolehtia siitä, että kaikki voivat tuntea olevansa osallisena juuri sellaisena kuin he ovat, Bergqvist päättää. 

Helsinki Pride järjestettiin lauantaina 29. kesäkuuta.

 
Sandra Bergqvist
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri