Joakim Strand vieraili Marokossa puhemiesvaltuuskunnan kanssa: Keskityttiin kauppasuhteisiin ja kansainvälisiin asioihin.

24.05.2024 klo 12:40

Puhemiesvaltuuskunta vieraili Marokossa 20.-21. toukokuuta. Joakim Strand (rkp) vieraili yhdessä eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon ja kansanedustaja Johannes Koskisen (sdp) kanssa pääkaupungin Rabatin lisäksi myös Tangerissa ja sen satamassa Tangier Medissä.

 
Keskustelua käytiin maiden välisistä poliittisista ja taloudellisista suhteista. Lisäksi keskustelua käytiin parlamenttien välisestä yhteistyöstä ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä, kuten Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan.
 
Kansanedustaja Joakim Strand korosti vierailun aikana Suomen ja Marokon välisen yhteistyön käytännön näkökohtia. 
 
- Vierailu Tangeriin ja Afrikan suurimpaan satamaan, Tangier Mediin, oli erittäin mielenkiintoinen. Tapasimme myös yrityksiä, kuten Wärtsilä, Nokia ja Konecranes. Vahvistamalla talous- ja kauppasuhteitamme voimme myös edistää kestävää kehitystä ja innovaatioita uusiutuvan energian alalla. Myös energiaklusterissamme on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia", Strand sanoi.

 
Joakim Strand
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri