Ministeri Bergqvist haluaa nähdä lisää naisesikuvia urheilussa ja terveellisempiä ihanteita sosiaalisessa mediassa

23.03.2024 klo 21:56

Urheilu- ja nuorisoministeri, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turussa pidettyyn RKP naisjärjestön vuosikokoukseen. Bergqvist korosti puheessaan saavutettua edistystä tasa-arvon parantamisessa urheilussa, mutta korosti myös tarvetta jatkaa työtä. 


- Naiset ovat edelleen aliedustettuina urheilun johtotehtävissä, vaikka vuosikymmeniä on tehty työtä heidän edustuksen lisäämiseksi erilaisten hankkeiden, suositusten ja koulutusten avulla, joita sekä kansallinen urheilupolitiikkamme että EU:n tasa-arvopolitiikan suuntaviivat tukevat, Bergqvist sanoi.

Hallituksen ohjauksen, kuten valtionavustusten tasa-arvokriteerien, ohella Bergqvist korostaa median roolia. 

- Lisäämällä naisurheilutähtien ja menestyneiden johtajien näkyvyyttä sekä perinteisessä mediassa että sosiaalisessa mediassa meillä on mahdollisuus luoda tärkeitä naispuolisia roolimalleja nuorille tytöille. Nämä roolimallit voivat inspiroida ja motivoida nuoria naisia seuraamaan unelmiaan ja uskomaan omiin kykyihinsä urheilussa". Sama pätee tietysti myös muille aloille, Bergqvist sanoo.

Bergqvist korostaa, että on myös tärkeää tiedostaa, että sosiaalinen media voi vaikuttaa kielteisesti nuorten omakuvaan ja hyvinvointiin.

- Sosiaalisen median kautta leviävä täydellisyyteen keskittyvä ja epäterveellinen ihanne voi aiheuttaa stressiä ja negatiivisia tunteita nuorissa, etenkin kun he vertaavat omaa elämäänsä siihen, mitä he näkevät ruuduilla. Siksi on tärkeää, että positiivisten roolimallien esille tuomisen lisäksi pyritään luomaan nuorille tasapainoinen ja realistinen kuva menestyksestä ja hyvinvoinnista, Bergqvist sanoo. 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri