Adlercreutz vieraili ensimmäisenä ministerinä Nato-Ruotsissa

13.03.2024 klo 20:49
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz tapasi kollegansa, Ruotsin EU-ministeri Jessika Roswallin Tukholmassa 11. maaliskuuta. Adlercreutz oli ensimmäinen ministeri, joka vieraili Ruotsissa sen jälkeen, kun Ruotsista tuli Naton jäsen.

– Tuntui todella hienolta saada onnitella kollegaani Jessika Roswallia ja toivottaa Ruotsi lämpimästi tervetulleeksi Natoon. Nyt kun maamme ovat virallisesti liittolaisia, suhteemme voi syventyä entisestään. Suomi ja Ruotsi eivät 200 vuoteen ole olleet yhtä läheisiä kuin nyt, Adlercreutz sanoo.

 
Adlercreutz muistuttaa samalla siitä, että Ruotsin Nato-jäsenyys on ollut yksi Orpon hallituksen tärkeimpiä ulkopoliittisia prioriteetteja.
 
– Olen henkilökohtaisesti nostanut Ruotsin jäsenyysprosessin ja sen vauhdittamisen esiin jokaisessa EU-neuvostokokouksessa, johon olen osallistunut, olen kehottanut Unkaria ratifioimaan jäsenyyden ja olen pitänyt kysymystä esillä myös esim. kahdenvälisissä tapaamisissa, Adlercreutz sanoo.
 
Ruotsin-vierailunsa aikana ministeri Adlercreutz tapasi myös mm. valtiovarainministeri Elisabeth Svantessonin valtiosihteeri Lars Hjälmeredin, joka vastaa Ruotsin valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjauksesta, sekä elinkeinoelämän edustajia
Anders Adlercreutz
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri