Wickström esittää kirjallisen kysymyksen Lohjan sairaalan kesäsulusta

29.02.2024 klo 09:18

Maanantaina 26. helmikuuta Lohjan sairaalan synnytysosasto päätettiin asettaa viranhaltijapäätöksellä poikkeuksellisen pitkään kesäsulkuun 17.6-8.9. RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on kriittinen ja huolissaan tilanteesta ja esitti siksi tänään vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen.


Asia on HUS-yhtymän päätettävissä, mutta Wickström on huolissaan siitä, että päätös vaarantaa synnyttäjien potilasturvallisuuden laajemmin

– Näin pitkä sulku tulee vaikuttamaan negatiivisesti moneen etenkin Uudenmaan alueen asukkaaseen ja perheeseen, joiden matkustusaika synnytysosastolle pitenee. Tämä tulee lisäämään suurella todennäköisyydellä ensihoidon työkuormaa sekä tienvarsisynnytysten määrää, Wickström sanoo. 

Sulkua on perusteltu heikkoon henkilöstötilanteeseen vedoten, vaikka resurssit sairaalassa kyseisellä osastolla ovat hyvät. Wickström kysyy  siksi jos sosiaali- ja terveysministeriö tulee pyytämään selvitystä HUS:ilta henkilöstötilanteesta ja Lohjan synnytysosaston pitkän kesäsulun tarkoista syistä. 
Henrik Wickström
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri