Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana 

05.02.2024 klo 18:49
Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa.

Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.


– Hallituspuolueiden tulee keväällä sopia julkisen talouden lisäsopeuttamisesta. Samalla on tärkeää ymmärtää, että Suomen talous ei lähde nousuun pelkillä leikkauksilla. Meidän on myös luotava edellytykset kasvulle. Elinkeinoelämän ja yrittäjien mielestä suurin yksittäinen kasvun jarru on työvoiman puute. Nykyisessä taloustilanteessa meidän on pystyttävä avoimesti keskustelemaan siitä, miten työperäistä maahanmuuttoa voidaan nopeuttaa, Andersson sanoo.

– Hallitusohjelma sisältää monia hyviä toimenpiteitä terveydenhuollon henkilöstöpulan korjaamiseksi. On tärkeää ymmärtää, että ilman riittävää ja hyvinvoivaa henkilökuntaa ei ole hyvää hoitoa. Hallitusohjelman toimenpiteet on nyt pantava toimeen ripeästi. Esimerkiksi hoitotyön työnjakoa on selkeytettävä ja kelpoisuusehtoja tarkistettava. Näin vahvistetaan henkilöstön mahdollisuutta keskittyä omaa koulutusta vastaavaan työhön, jolloin työaikaa voi käyttää enemmän asiakastyöhön, Andersson sanoo.

Varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mats Löfström Eckeröstä, Ahvenanmaalta valittiin myös jatkokaudelle. Löfström korostaa tarvetta panostaa tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin, Eduskuntaryhmä vieraili talvikokouksen aikana Nokian pääkonttorilla. 

– Kasvun edellytyksiä täytyy vahvistaa, jotta yhteisestä kakusta riittää enemmän jaettavaa. Vaihtoehtona on yhä pienempi kakku, joka jaetaan yhä useampiin ja yhä pienempiin palasiin. Panostukset tutkimukseen ja innovaatioihin, hyvä peruskoulutus ja kilpailukyvyn turvaaminen ovat kaikki välttämättömiä osia, joilla luomme pitkäaikaista kasvua, parannamme työllisyyttä ja lisäämme tulevaisuudenuskoa, sanoo Löfström.

Myös kansanedustaja Anders Norrback Närpiöstä valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana. Norrbackin mielestä hallitusohjelmassa on hyviä kirjauksia sekä maatalouden kannattavuudesta että petoeläinten kannanhoidosta.

– Nyt on aika saadaan vauhtia lainvalmisteluun, jolla vahvistamme maatalouden kannattavuutta ja maaseudun elinvoimaa. On myös aika luoda toimivia menetelmiä susikannan hallintaan. Lapsiperheiden ei pitäisi joutua kokemaan turvattomuutta arjessaan, Norrback sanoo.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä koostuu RKP:n yhdeksästä kansanedustajasta ja Ahvenanmaan edustajasta.

 
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri