Suora junayhteys Hangon ja Helsingin välillä toteutuu tammikuussa - myös Inkoon aseman avaamista uudelleen liikenteelle suunnitellaan kevääksi

12.12.2023 klo 12:36
VR on tänään ilmoittanut aloittavansa junaliikenteen Karjaan ja Hangon välillä 8. tammikuuta.

Samalla VR aloittaa ensimmäisen suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Vuoroja tulee olemaan muutamia viikoittain (keskiviikko, perjantai ja sunnuntai). Tämä tarkoittaa, että myös Inkoon asema voidaan avata jälleen liikenteelle, mikäli liikenneturvallisuuteen liittyvät yksityiskohdata ja tekniset asiat saadaa ratkaistua. 


-Tämä on loistava uutinen. Ensimmäisten suorien junavuorojen aloittaminen Helsingin ja Hangon välillä on tärkeä signaali VR:ltä. Tässä vaiheessa kyse ei ole työmatkoista, mikä on ollut tavoitteemme alueella, mutta tämä antaa silti tukea työllemme. Nämä junamatkat, jotka VR nyt aloittaa, ovat hyviä vapaa-ajan matkustuksen ja kesävieraiden näkökulmasta, sanoo RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström.

Wickström, joka itse on kotoisin Inkoosta, on erittäin iloinen siitä, että näyttää siltä, että Inkoon asema avataan uudelleen junaliikenteelle myöhemmin keväällä 2024.

– Tämä on iso asia kunnalle. Se, että Inkoo on taas VR:n verkossa, tukee kunnan elinvoimaisuutta ja nostaa Inkoon profiilia. Toivottavasti tämä toteutuu. Nyt teemme yhteistyötä alueen kuntien kanssa junaliikenteen lisäämiseksi, Wickström sanoo.


 
Henrik Wickström
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri