Panostukset ihmisoikeuksien, ihmisoikeuspuolustajien ja kulttuurin puolesta erityisen tärkeitä tässä ajassa 

12.12.2023 klo 12:31
Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja niin sanotun jakamattoman varan eli "joululahjarahojen" jakamisesta. Kansanedustaja Eva Biaudet on erityisen tyytyväinen panostuksista kansalaisjärjestöille, jotka tekevät työtä ihmisoikeuksien, ihmisoikeusaktivistien ja kulttuurin puolesta. 

- Vaikka kyse on suhteellisen pienistä summista, näillä varoilla on suuri merkitys järjestöjen toimintaan. Olen iloinen, että erityisesti näinä aikoina voimme luoda paremmat edellytykset työn jatkuvuudelle ihmisoikeusjärjestöissä, kuten Ihmisoikeusliitossa ja Artists at Riskissä, sekä kulttuurialalla tukemalla suomalaisen nykysirkuksen kehittäjää Cirkoa, Biaudet sanoo.


- Rikosuhripäivystys tekee korvaamatonta työtä rikoksen uhrien ja heidän perheidensä tukemisessa. He tarjoavat apua sadoille naisille, jotka ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan ja ihmiskaupan uhreiksi. Iloitsen, että eduskunta turvaa nyt heidän toimintansa sekä Kuluttajaliiton tärkeän työn kuluttajien neuvonnassa ja tiedottamisessa.  
 
Joululahjarahoilla jatkamme myös työtä Helsingin ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen turvaamiseksi.

 
Eva Biaudet
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri