Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

11.04.2023 klo 14:57
Kansanedustaja Anders Adlercreutz on Ruotsalaisen eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa valittu jatkamaan puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti tänään uuden vaalikauden ensimmäisen kokouksen.

- Olen kiitollinen saadessani jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Aloitamme vaalikauden ryhmällä, jossa on niin vanhoja kuin uusia edustajia. On ilo saada johtaa uutta eduskuntaryhmää, Adlercreutz sanoo.
 
Adlercreutzin mukaan tullaan seuraavalla vaalikaudella tekemään tärkeitä päätöksiä Suomen tulevaisuuden kannalta.
 
- Meillä on taloudellisia haasteita ja sota Euroopassa. Siksi on erityisen tärkeää, että jatkamme rakentavaa ja vastuullista EU-politiikkaa. Nato-jäsenyys tuo myös tervetulleen ulottuvuuden kansainväliseen rooliimme. Taloudelliset haasteemme edellyttävät työmarkkinauudistuksia, voimakkaita toimia työvoiman saatavuuden lisäämiseksi, sujuvampia prosesseja työperäisen maahanmuuton osalta sekä ennakoitavaa ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Tulevan työn kannalta on erityisen tärkeää, että pääsemme eduskunnassa yksimielisyyteen näissä keskeisissä kysymyksissä. Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valmis kantamaan vastuuta.
 
Myös eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat valittiin jatkokaudelle. Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin ahvenanmaalainen kansanedustaja Mats Löfström ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sandra Bergqvist Paraisilta. 
 
Ruotsalaisen eduskuntaryhmään kuuluvat yhdeksän kansanedustajaa RKP:sta ja Ahvenanmaan kansanedustaja.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri