Monipuoliset panostukset luovat uskoa tulevaisuuteen

10.06.2020 klo 15:00
Hallituksen ennätyksellisen suuri lisätalousarvio luo edellytyksiä kasvulle ja siten myös pidemmällä aikavälillä tasapainoa valtiontalouteen, painottaa kansanedustaja Joakim Strand (RKP) Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa neljännestä lisätalousarviosta keskiviikkona.

- Talousarvio antaa suoraa tukea ihmisille kriisistä selviytymiseen. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetetuilla rajoituksilla on ollut haitallisia vaikutuksia muun muassa lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja yhdenvertaisuudelle. Lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan nyt satojen miljoonien edestä. Määrärahaan sisältyy muun muassa tukitoimenpiteitä kaikille koulutusasteille, niin varhaiskasvatukselle kuin lukioille, ammattikouluille, korkeakouluille ja yliopistoille, sanoo Strand.  
 
Strand pitää myös lisätalousarvion suurta infrastruktuurihanketta ja kunnille ohjattavaa tukea tervetulleena.

- Kunnat ovat joutuneet koville koronakriisin takia, ja kunnille maksetaan nyt korvausta niiden verotulojen pienentymisestä. Uusien infrahankkeiden lisäksi on tärkeää ja hienoa, että panostamme nyt myös päätieverkostoon, julkiseen liikenteeseen ja pyöräväylien kehittämiseen. Toimiva infrastruktuuri on niin toimivan arjen kuin elinkeinoelämän kilpailukyvyn perusedellytys, Strand kertoo.
 
Ryhmäpuheessaan Strand alleviivasi tulevaisuuteen, tutkimukseen ja innovaatioihin suuntautuvien panostuksien tärkeyttä. 

- Muun muassa energiateknologiateollisuuden synergiat korkean jalostusasteen akkukennotuottajien kanssa luovat merkittävän lisäarvopotentiaalin Suomelle. Suomen määrätietoisesti pyrittävä johtavaksi kestävän tulevaisuuden tekijäksi kehittämällä erityisesti energia- ja ympäristöteknologian systeemitason suunnittelu-, kehitys-, tutkimus- ja liiketoimintaosaamista, toteaa Strand.

Joakim Strand
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri