Ministeri Blomqvist osallistuu tyttöjen ja naisten oikeuksien huippukokoukseen

06.03.2023 klo 14:56
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist johtaa Suomen valtuuskuntaa YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (Commission on the Status of Women, CSW) istunnossa.

Toimikunnan 67. kokous pidetään 6.-17. maaliskuuta New Yorkissa. Istunnon pääteemana on sukupuolten tasa-arvon edistäminen innovaatioiden, teknologisen kehityksen ja koulutuksen kautta. CSW on YK:n toiseksi suurin vuosittainen tapahtuma yleiskokouksen jälkeen.


- Teknologialla ja innovaatioilla on tärkeä rooli tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämisessä. Digitaalinen saatavuus ja digitaaliset taidot eivät saa olla riippuvaisia ​​sukupuolesta. Uusien teknologioiden tulee hyödyttää kaikkia, ja siksi meidän on kehitettävä teknologioita ja innovaatioita, jotka huomioivat kaikki sukupuolet ja edistävät tasa-arvoa. Sukupuoleen perustuvan väkivallan ja syrjinnän ehkäiseminen myös digitaalisesti vaatii kansainvälistä yhteistyötä ja konkreettisia toimia, Blomqvist sanoo.

Ministeri Blomqvist pitää Suomen kansallisen puhevuoron ja osallistuu pyöreän pöydän keskusteluihin. Lisäksi ohjelmaan sisältyy useita kahdenvälisiä tapaamisia ja tapaamisia ministerikollegoiden kanssa sekä Pohjoismaista että EU:sta.

- Sukupuolten tasa-arvon edistäminen myös kansainvälisesti on meille tärkeä prioriteetti, ja osallistuminen CSW-kokoukseen tarjoaa Suomelle tärkeän vaikuttamisfoorumin. Olen iloinen mahdollisuudesta edistää ihmisoikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa yhdessä koko Suomen valtuuskunnan kanssa. Se on erityisen tärkeää nyt, kun monessa päin maailmaa valitettavasti näemme vastustusta näitä perusoikeuksia kohtaan, Blomqvist sanoo.

 
Thomas Blomqvist