Nyt on elvyttämisen aika

17.09.2020 klo 18:30

Hallitus pääsi eilen keskiviikkona sopuun vuoden 2021 talousarvioehdotuksesta pitkien ja osittain vaikeiden neuvottelujen jälkeen. Talousarvio, jonka summa on 64,2 miljardia euroa, heijastaa sitä poikkeuksellista tilannetta jossa nyt olemme koronakriisin ansiosta Suomessa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.


- Hallitus ottaa kokonaisvastuun Suomesta ja luo tulevaisuudenuskoa. Olemme tehneet keskeisiä päätöksiä maamme uudistamiseksi jotka auttavat meitä koronakriisin yli. Tässä suhdannetilanteessa tarvitaan elvytystä, jotta talouden rattaat saadaan taas pyörimään. Suomi elää viennistä ja tarvitsemme investointeja, Henriksson sanoo.

Odotetusti hallituksen ehdotus saa kritiikkiä opposition suunnalta.

- Opposition retoriikka on odotettua. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää sitä tosiasiaa, että elämme keskellä globaalia pandemiaa, jolla on huomattava vaikutus koko maailman talouteen. Mikäli emme olisi tehneet päätöksiä lisävaroista muun muassa kunnille, koulutukselle ja sairaanhoitopiireille sekä monesta työllisyystoimesta, meillä olisi ollut entistä suurempi vaje tulevaisuudessa, Henriksson huomauttaa.

- Olen erityisen iloinen siitä, että pystyimme tekemään päätöksiä työllisyystoimenpiteistä, joiden myötä saamme 31 000-36 000 uutta työllistä, sekä työllisyystavoitteen nostamisesta 80 000:een. Koronakriisistä huolimatta olemme pystyneet tekemään päätöksiä työmarkkinoiden rakenteellisista uudistuksista, jotta useampi ihminen saataisiin töihin. Tämä on äärimmäisen tärkeää kriisistä selviytymisen kannalta, Henriksson sanoo.
Anna-Maja Henriksson