Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista  

27.06.2023 klo 13:15

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimesi tiistaina jäsenensä eduskunnan eri valiokuntiin tulevalle vaalikaudelle. Valiokuntatyö on keskeinen osa kansanedustajan eduskuntatyötä. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kolme ministeriä eivät osallistu valiokuntatyöhön, jakaantuvat paikat muiden seitsemän edustajan kesken.  
 
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson valittiin valtionvarainvaliokuntaan ja hallintovaliokuntaan. Eva Biaudet valittiin lakivaliokuntaan, jossa hän tulee toimimaan varapuheenjohtajana. Lisäksi hän jatkaa edellisen vaalikauden tapaan suuressa valiokunnassa ja ulkoasiainvaliokunnassa.  
 
Mats Löfström valittiin liikenne- ja viestintävaliokuntaan ja tulevaisuusvaliokuntaan. Lisäksi Löfström jatkaa perustuslakivaliokunnassa. Hänellä on myös Ahvenanmaan kansanedustajana paikka suuressa valiokunnassa, jossa käsitellään EU-asioita.  
 
Anders Norrback jatkaa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä suuren valiokunnan varajäsenenä. Mikko Ollikainen jatkaa sivistysvaliokunnan ja ympäristövaliokunnan jäsenenä.  
 
Joakim Strand valittiin puolustusvaliokuntaan. Hän jatkaa myös talousvaliokunnan jäsenenä. Strandia esitetään myös tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi. Valiokunta asetetaan eduskunnan syysistuntokauden alussa.  
 
Henrik Wickström valittiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan sekä varajäseneksi valtionvarainvaliokuntaan.  

Valiokuntien vaalit toimitetaan eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 28.6.2023.  

 

Ruotsalainen eduskuntaryhmä
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri