RKP vastasi hallitustunnustelija Orpon kysymyksiin

18.04.2023 klo 12:22
Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkaisi tänään vastauksensa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti vastauksista tänään tiistaina 18. huhtikuuta.

– RKP haluaa edistää yhteiskuntaa, joka on avoin ja eteenpäinpyrkivä. Haluamme menestyvän Suomen, jossa kehitämme vahvuuksiamme ja löydämme ratkaisuja heikkouksiimme. Haluamme Suomen, joka sitoutuu kansainvälisiin sopimuksiin ja joka on aktiivinen toimija Pohjoismaissa, EU:ssa ja Natossa.

On keskeistä, että nostamme työllisyysasteen 80 prosenttiin, että löydämme ratkaisuja työvoimapulaan sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, että edistämme yritysten toimintaedellytyksiä ja että luomme talouskasvua. Valtiontalouden tasapainottaminen kahden seuraavan vaalikauden aikana on välttämätöntä.

– RKP:lle on keskeistä, että pidämme huolta maan kaksikielisyydestä, että varmistamme, että kansalaiset saavat hoitoa ja lähipalveluita omalla kielellään, että puolustamme tasa-arvoa, että pidämme kiinni ilmastotavoitteista ja että panostamme koulutukseen. Lisäksi on ymmärrettävä, että tarvitsemme työhön johtavaa maahanmuuttoa, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Hallitustunnustelijalle antamamme vastaukset perustuvat poliittisiin ohjelmiimme ja aiempiin lausuntoihimme. RKP:lle on tärkeää, että pidämme kiinni arvoistamme ja luomme vakaan, ennustettavan ja turvallisen arjen kaikille, Adlercreutz sanoo.

RKP haluaa nähdä hallituksen, joka vie Suomea eteenpäin. Henriksson korostaa, että Suomi tarvitsee nyt toimintakykyisen hallituksen, joka epävakaassa globaalissa tilanteessa pystyy vastaamaan suuriin haasteisiin ja joka on sitoutunut pysymään tehtävässään koko vaalikauden ajan.


Lue RKP:n vastaukset kokonaisuudessaan täältä.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri