Valtakunnallinen työryhmä tukee paikallisia hankkeita Turunmaassa

24.01.2023 klo 10:50
Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä (HAMA) on toimintakautensa aikana tukenut merkittävästi harvaan asuttujen alueiden matkailu- ja kulttuuritoiminnan kehittämistä.

Viime hakujakson rahoitusta saaneiden kehittämishankkeiden joukossa on kolme varsinaissuomalaista hanketta. Kansanedustaja ja HAMA-ryhmän jäsen Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu myönteisesti näihin hankkeisiin.


– Hakemuksia oli tullut paljon. Tämä osoittaa harvaan asuttujen alueiden tarmokkuuden, mutta myös sen, miten paljon kehitettävää siellä on. Nämä hankkeet lisäävät maaseutualueiden houkuttelevuutta ja luovat paikallisia työpaikkoja, Bergqvist sanoo. 

Kemiönsaareen hankkeen tavoite on lisätä paikallisesti tuotettujen raaka-aineiden määrää Kemiönsaaren HAMA-alueen saaristossa sijaitsevissa ravintoloissa sekä lisätä paikallisten tuottajien myyntiä kotikunnan alueella.

– Paikallisesti tuotettujen elintarvikkeiden kysyntä kasvaa. Haluamme tietää, mitä syömme ja missä se on tuotettu. Matkailun yhteydessä paikallisesti tuotettu ruoka on myös valttikortti, Bergqvist sanoo.

Paraisilla halutaan pidentää matkailusesonkia pakettipalvelujen ja paremman näkyvyyden avulla. Toisessa hankkeessa selvitetään, mitä palveluja pienille risteilylaivoille voidaan tarjota saaristossa.

– Kullakin alueella on omat vahvuutensa, ja alueiden olisi annettava kehittyä niiden pohjalta. Matkailu ja veneily näkyvät Paraisilla erityisesti kesällä, mutta kesäkausi on lyhyt ja intensiivinen monille saariston yrittäjille. Panostukset kauden pidentämiseen vahvistavat yrittäjien toimintaedellytyksiä, Bergqvist sanoo. 

Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri