Ilmastonmuutokseen pitää reagoida

11.01.2023 klo 09:42
Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron, kun eduskunta lähetekeskustelussa käsitteli valtioneuvoston selonteko kansallisesta ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmasta vuoteen 2030: Hyvinvointia ja turvallisuutta muuttuvassa ilmastossa. Suunnitelma sisältää toimia ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämiseksi

- Tiedämme, että suunnittelu on avain hyvien tulosten saavuttamiseksi, etenkin pitkällä aikavälillä. Siksi kattava sopeutumissuunnitelma on erittäin tervetullut, Norrback sanoo.

Lämpöaaltojen ja äärimmäisten sääilmiöiden arvioidaan yleistyvän tulevaisuudessa, ja niiden vaikutukset voivat olla kohtalokkaita yksilötasolla, varsinkin väestön ikääntyessä. Ne vaikuttavat myös maa- ja metsätalouteen.

- Meidän on määrätietoisesti etsittävä uusia ratkaisuja. Tähän tarvitaan koko yhteiskunnan panostus, niin kansallisella, kuin kansainvälisellä tasolla. Sodan vaikutukset on näkynyt eduskunnassa käytävissä keskusteluista energiahuollon ja kotimaisen ruokatuotannon edellytyksistä, jotka ovat kaksi tärkeää perustaa hyvin toimivalle yhteiskunnalle. Siksi myös me Ruotsalaisessa eduskuntaryhmässä haluamme, että tukipaketti maataloudelle anettaan eduskuntalle mahdollisimman pian, Norrback sanoo. 

- Vaikka suunnitelman velvoitteet koskevatkin lähinnä viranomaisia, haluan kuitenkin korostaa yksityisten toimijoiden hyvien toimintaedellytysten ja kannustimien merkitystä tulevaisuuden ratkaisujen löytämisessä, Norrback sanoo.

Anders Norrback
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri