Yrittäjyys on tärkeää vaikeinakin aikoina

24.05.2022 klo 13:10

- RKP ja hallitus ovat tehneet suuria ja tarpeellisia investointeja kasvuun ja työllisyyteen. Nykyinen työllisyysaste on ennätystasolla. Hallituksen päättämät toimenpiteet tuottavat nyt tulosta, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, joka keskusteli maanantaina yrittäjyydestä Länsi-Uudenmaan yrittäjien kanssa.

Työllisyysaste on hieman yli 74 prosenttia. Tämän vuoden helmikuussa työttömiä oli 40 000 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

- Pohjoismainen työllisyysmalli astui voimaan toukokuun alussa ja kokeilu korotetusta kotitalousvähennyksestä tullaan toteuttamaan, mainitakseni muutamia tärkeitä toimenpiteitä, jotka ovat syntyneet RKP:n hallitustyöskentelyn ansiosta, toteaa ministeri Thomas Blomqvist.

- Olen vakuuttunut siitä, että pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntamme on aivan erityinen vahvuus vaikeina aikoina. Siksi on tärkeää, että jatkamme tämän perustan vahvistamista, ja etsimme työllisyysastetta nostavia, yritysten toimintaedellytyksiä parantavia ja taloudellista kestävyyttä vahvistavia ratkaisuja, Thomas Blomqvist sanoo.

- Liikenne ja infrastruktuuri ovat tärkeitä liiketoiminnan edellytyksiä yrityksille. Hanko-Hyvinkää-radalla on suuri merkitys koko läntiselle Uudellemaalle nyt, kun linja sähköistetään ja kun samalla ryhdytään toimenpiteisiin tasoristeysten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Toinen toimenpide, joka sekä parantaa liikenneturvallisuutta, että mahdollistaa uuden teollisuusalueen kehittämisen, on Lepin alikulku. Kolmas on kantatien 51 valaistus. Kaikki nämä kolme ovat yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä, mutta ne ovat myös erittäin tärkeitä liikenneturvallisuuden kannalta, Thomas Blomqvist toteaa. 

Thomas Blomqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri