Åbo Akademin tulisi ehdottomasti saada kouluttaa juristeja!

01.10.2021 klo 12:14

Åbo Akademi on vuosia tehnyt työtä sen eteen, että he saisivat kouluttaa juristeja. Tällä hetkellä Åbo Akademissa voi ainoastaan opiskella oikeusnotaariksi, ja opiskelijat joutuvat sen jälkeen hakeutumaan Helsingin yliopistoon tai Turun yliopistoon jatko-opintoja varten. Åbo Akademi on nyt jättänyt uuden hakemuksen saadakseen oikeuden kouluttaa oikeustieteen maistereita. Tätä kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) lämpimästi kannattaa.

 
- On olemassa monia hyviä ja vahvoja perusteluja siihen, miksi Åbo Akademin tulisi saada kouluttaa oikeustieteen maistereita. On kyse sekä opiskelijoiden, että yliopistojen tasavertaisesta kohtelusta, Bergqvist toteaa.

Tällä hetkellä oikeusnotaariksi opiskelevat joutuvat suorittamaan opintojaan korkealla tasolla voidakseen hakea maisteritason jatko-opiskelupaikkaa. Tällaista painetta muilla opiskelijoilla ei ole. Åbo Akademille on myös taloudellisesti epäsuotuisaa kouluttaa opiskelijoita puolitiehen, jäämättä kuitenkin ilman maisterin tutkinnon suorittaneita.
 
- Juristeja tarvitaan jatkuvasti, ja meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus saada täysin ruotsinkielinen oikeustieteellinen koulutus. Kannatan lämpimästi sitä, että Åbo Akademi saisi oikeuden kouluttaa juristeja. Se hyödyttäisi koko ruotsinkielistä väestöä, Ahvenanmaata mukaan lukien, Bergqvist sanoo. 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri