Pitääkö 8-vuotiaita pakottaa käyttämään kasvomaskia? 

23.08.2021 klo 12:35
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Sandra Bergqvist kyseenalaistaa alueellisten koronaryhmien suosituksia, joiden mukaan lapsia neljännestä luokasta ylöspäin vahvasti suositellaan käyttämään kasvomaskia koulussa.

Bergqvistin mielestä lasten etua ei oteta huomioon, ja hän haluaisi nähdä Lapsiasiavaltuutetun arvioivan, ovatko suositukset todellakin lasten edun mukaisia.


- Suositus ei ota huomioon yhdistettyjä luokkia ja pieniä kouluja, joissa eri ikäisiä lapsia työskentelevät yhdessä. Näissä tapauksissa suositus johtaa siihen, että myös alempien koululuokkien oppilaiden on käytettävä kasvomaskia, Bergqvist sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan maskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien.

- Alueelliset päätökset tuntuvat siksi erittäin tiukoilta. Käytännössä nämä suositukset johtavat siihen, että monet 8-vuotiaat joutuvat käyttämään kasvomaskia yli 7 tuntia päivässä myös niillä alueilla, joissa ei ole ollut koronatapauksia moneen viikkoon. Tätä ei voida pitää kohtuullisena ja perusteltuna, Bergqvist sanoo.

 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri