Soteuudistuksessa on asetettava etusijalle hyvä johtajuus ja yhdenvertainen hoito!

14.12.2020 klo 17:05
Eduskunta kävi maanantaina lähetekeskustelua hallituksen esityksestä soteuudistukselle. Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist tukee hallituksen lakiesitystä ja huomauttaa, että muutoksia on tehtävä, jotta me tulevaisuudessakin saamme mahdollisimman hyvää hoitoa riippumatta siitä, missä päin Suomea asumme.

- Tarvitaan myös parempaa johtajuutta terveydenhuollossa. Tätä tarvitaan jotta voimme houkutella lisää ihmisiä työskentelemään terveydenhuollossa, hyödyntää osaamista, saada hoitajat jaksamaan ja tuntea itsensä arvostetuksi. Hyvän hoidon tarjoamiseksi tarvitaan osaavaa henkilökuntaa ja hyvää johtajuutta, Bergqvist sanoo.

 

Soteuudistuksen tavoitteena on yhdenvertainen hoito kaikille, ja Bergqvist huomauttaa, ettei hoitoa tarvitse suunnitella täsmälleen samanlaiseksi koko maassa. Hoidon saatavuus on kuitenkin varmistettava sekä kaupungeissa että harvaan asutuilla alueilla.

- On tärkeää, että hoitopalveluja on saatavilla kaikkialla maassa. Digitaalisten palvelujen, innovatiivisen ajattelun ja huolehtivien käsien yhdistelmä voi jopa luoda uusia mahdollisuuksia kaikille, Bergqvist sanoo.

 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri