Rahaa uudelle Kirjalansalmen sillalle tarvitaan nyt!

14.12.2020 klo 12:23
Maanantaina ELY-keskus ilmoitti uusista rajoituksista Paraisten Kirjalansalmen sillalle, sillan huonon kunnon vuoksi.

Tällä hetkellä nopeusrajoitus on 70 km/h, ja vain yksi raskas ajoneuvo saa kerrallaan ajaa sillan yli. Uusi nopeusrajoitus on 50 km/h, ja raskaille ajoneuvoille asetetut rajoitukset pysyvät voimassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu ELY-keskuksen rajoituksiin erittäin vakavasti.

 
Tämä osoittaa sillan olevan erittäin huonossa kunnossa ja se on korvattava mahdollisimman pian. Valitettavasti meidän pitää valmistautua siihen, että nämä rajoitukset ovat voimassa, kunnes saamme uuden sillan. Pahimmassa tapauksessa tulee vielä uusia rajoituksia, Bergqvist sanoo.

Uuden sillan suunnittelu on loppuvaiheessa ja suunnittelu odotetaan valmistuvan vuonna 2021. Sen jälkeen uuden sillan rakentaminen voidaan aloittaa ja varsinainen rakentamisvaihe vie kolme vuotta. Nykyisen sillan elinkaari arvioidaan päättyvän vuonna 2025.
 
- Tarvitsemme rahaa uudelle Kirjalansalmen sillalle mahdollisimman pian! Tämä on ainoa tie mantereelle. Jos silta poistetaan käytöstä, yli 15 000 ihmistä ja 1 300 yritystä on ilman minkäänlaista yhteyttä mantereelle, ja tärkeä yhteys Ahvenanmaalle katkeaisi. 48 tunnissa suuri osa Etelä-Suomen rakennustyömaista pysähtyisi, koska eivät saa rakennusmateriaalia Paraisilta, Bergqvist sanoo.

 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri