Norrback toivottaa tervetulleeksi kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisesta metsästyksestä

19.11.2020 klo 10:36
Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) toivottaa tervetulleeksi keskustelun kansalaisaloitteesta, suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta, jota käsitellään eduskunnan täysistunnossa.   

-Tämä on erittäin tärkeä aihe, joka on nyt eduskunnan käsiteltävänä. Ei ole epäselvyyttä siitä, että nykyinen susikanta aiheuttaa mittavia ongelmia varsinkin Pohjanmaan alueella.
 
Norrback haluaa nostaa esille niitä ongelmia, joita susi aiheuttaa alueilla, joilla susihavaintoja on runsaasti. Pelkotilojen lisäksi aineelliset menetykset ovat merkittäviä. Esimerkkitapaus, jossa susi on aiheuttanut mittavia haittoja, löytyy esimerkiksi Björkbyssä Raippaluodon saaristosta.  
 
 
-Meidän pitää nähdä paremmin kokonaisvaikutuksia, kun teemme susia koskevia päätöksiä. Raippaluodon tapauksessa joudumme valitsemaan yhden suden ja satojen hehtaarien rantaniittyjen välillä. Tästä johtuen joudumme valitsemaan suden ja laiduntavien lampaiden välillä.
 
Tämänhetkinen susipolitiikka aiheuttaa kestämättömän tilanteen monille, jotka asuvat alueilla joilla susia esiintyy.  Suden kannanhoidollinen metsästys on tärkeässä asemassa yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa, jotta tilanne suden suhteen saadaan parannettua.

Anders Norrback
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri