Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaa löytää ratkaisun kiinteistoverojen sokkikorotuksiin saaristossa

25.10.2019 klo 17:06
Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström jättivät perjantaina kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle.

Kirjallisessa kysymyksessä kansanedustajat ihmettelevät Verohallinnon menettelyä, jossa lähetettiin monia, todistetusti, vääriä kiinteistöverotuspäätöksiä.

- Olisin toivonut, että verohallinto olisi ymmärtänyt, mitkä kohtuuttomat seuraukset heidän toimintaansa on aiheuttanut, ja siten ottanut asiassa aikalisän. Valitettavasti näin ei ole käynyt, Bergqvist sanoo. 

Hyvän hallintotavan periaatteisiin kuuluu luottamuksensuojan periaate. Erityisesti tämä tarkoittaa yksilön suojelemista yleisellä tasolla ja antaa yksilölle oikeuden odottaa viranomaisten toimivan oikein ja ilman virheitä.

- Toivon nyt, että asiasta vastaavaa ministeri käsittelee asiaa ja selvittää tilanteen. Valtion viranomaisen toiminta pitää perustua faktoihin sekä olla laillinen perusta ja luoda luottamusta. Veroviranomaiset toimivat tällä hetkellä päinvastoin, Bergqvist toteaa.

 Keväällä ilmoitettiin kiinteistöveron sokkikorotuksista, joka koski monia saaristolaisia. Korotus johtui Verohallinnon kiinteistörekisterin tarkistuksesta. Kiinteistönomistajat ovat laajasti voineet hakea muutosta päätöksiin ja suuri osa kiinteistöarvoista onkin oikaistu.

 
Sandra Bergqvist ja Mats Löfström
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri