Norrback peräänkuuluttaa suurempaa valinnanvapautta opiskelijaruokailuun

17.10.2019 klo 16:26
Norrback peräänkuuluttaa suurempaa valinnanvapautta opiskelijaruokailuun

RKP:n kansanedustaja Anders Norrback on huolestuneena seurannut viime aikoina käytyä keskustelua lihan, ja etenkin naudanlihan, ilmastovaikutuksista. Tällä viikolla Unicafe-opiskelijaravintolat ilmoittivat luopuvansa naudanlihasta.

 
- Mielestäni on tärkeää, että opiskelijoilla, jotka ovat riippuvaisia valtion myöntämästä ateriatuesta, on samat mahdollisuudet monipuoliseen ruokaan. Olen tutkinut mahdollisuutta talousarvioaloitteen kautta muuttaa järjestelmää niin, että sen sijaan että ateriatuki myönnetään opiskelijaravintoloiden pitäjille, ateriatuki maksettaisiin suoraan opiskelijalle korotetun opintotuen muodossa, Norrback sanoo.
 
Nykyisellään korkeakouluopiskelijat saavat opiskelija-aterian hinnasta alennuksen ravintoloissa, jotka ovat mukana Kelan ateriatuessa. Ateriatuki on 1,94 euroa aterialta.
 
- Korkeakouluopiskelijoiden ruokailun tukemisessa on kuitenkin kyse lakisääteisestä edusta, jota ei voi budjetin yhteydessä muuttaa. Tämän takia aion tehdä lakialoitteen, jolla peräänkuuluttamani muutos saataisiin aikaan. Nykyinen järjestelmä rajoittaa yksilön valinnanvapautta koskien omaa ruokavaliota ja lakimuutoksen voidaan olettaa lisäävän terveellistä kilpailua ravintoloiden kesken.
 
Tarkoitus on, että Norrback jättää lakialoitteensa ensi viikolla.
Anders Norrback
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri